Ple d'Investidura, Sant Andreu, 29 de juliol de 2015

Ple d'Investidura, Sant Andreu

29 de juliol de 2015

Des de CUP Capgirem Barcelona, el nostre vot ha sigut abstenció.

Perquè la radicalitat democràtica, no és, ni pot ser únicament una posada en escena...necessita de deliberació, debat i consensos.

La CUP Capgirem Barcelona hem entrat a les institucions. Sí, però venim i seguim sent sobretot del carrer, de les places.

Som i serem una veu crítica i constructiva.

Perquè nosaltres no representem a ningú, són elles les que ens representen, les lluites i les persones que pateixen dia a dia la misèria  d’aquest sistema desigual i pervers.

 

Perquè som hereves de la vostra memòria,...lluitadores...

 

De la memòria d’Elisa García, miliciana andreuenca que va ser assassinada al front d’Aragó.

 

De les dones de Motor Ibèrica que es tancaren a la parròquia.

 

De les que lluitàreu per una educació pública, catalana i de qualitat aconseguint escoles com la Pegaso.

 

De les treballadores vingudes de tot arreu fugint de la fam, que entràreu a treballar a les fàbriques de filatures, lluitant per un futur digne.

 

De totes les que omplíreu la Plaça. Orfila, de tristesa i ràbia el dia de l’execució de Salvador Puig Antic, a mans dels botxins de la vergonya.

 

De les veïnes que defensaren amb urpes i dents el seu petit territori, quan van voler destruir les nostres cases, els nostres carrers i la nostre memòria.

 

De les lluitadores que assaltaren les Casernes per aconseguir les armes que defensaren el nostre poble contra el Cop d’Estat feixista.

 

I tantes i tantes que dia a dia defensen la dignitat i la llibertat.

 

A la CUP Capgirem Barcelona haurem de seguir fent front a moltes envestides. I des de el nostre petit territori caldrà veure com derrotem molins gegants del obsolet i salvatge capitalisme.

Perquè no som aquí per mostrar indiferència. Gramsci ja ho deia, “la indiferència és el pes mort de la història”.

 

Així doncs des de la CUP Capgirem Barcelona farem una oposició contundent, però constructiva.

Portarem a aquesta sala, que té de nom Andreu Cortines Jaumot, (cooperativista i militant del POUM), la política de les que durant molts anys han estat silenciades, de  les sense veu, de les precàries, de les classes populars i treballadores.

 

 

 

Miquel Martí i Pol deia:

 

“ Ara és demà. No escalfa el foc d’ahir

Ni el foc d’avui i haurem de fer foc nou.

Del gran silenci ençà, tot el que es mou

Es mou amb voluntat d’esdevenir...”

 

I efectivament esdevindrem. Perquè ja som moltes les que estem amb moviment, per cercar la llibertat dels Països Catalans, i a Sant Andreu serem una peça més de l’engranatge que ens dugui a l’alliberament somiat.

 

Així doncs, aquí estem, per fer de Sant Andreu un territori més amable, per obrir portes i finestres de l’Ajuntament, per si algú s’entesta en mantenir-les tancades.

 

Aquí estem all costat de les lluitadores, mai davant ni darrera, al teu costat Sergi, perquè ser antifeixista és un deure, SERGI LLIBERTAT !!!

 

I al costat de totes les que fem de la nostra vida, i dels nostres cossos, un camp de batalla...

Ja com deien els zapatistes:

 “ Queremos un mundo donde quepan muchos mundos “